مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت های دندانی

امروزه کاشت ایمپلنت های دندانی به یکی از عادی ترین فرایندهای جراحی در سراسر دنیا تبدیل شده است. خوشبختانه با پیشرفت هایی که در این زمینه شاهد بوده ایم، میزان موفقیت آنها بسیار بالا است اما یکی از مهم ترین عواملی که در این موفقیت نقش دارد مراقبت صحیح پس از فرایند کاشت ایمپلنت است. در این مقاله به بیان نکاتی خواهیم پرداخت که با رعایت آنها می توانید احتمال شکست ایمپلنت های دندانی را به حداقل میزان ممکن برسانید.

خونریزی

اگر پس از فرایند جراحی کاشت ایمپلنت مقداری خونریزی داشتید، نگران نشوید، این اتفاق کاملاً طبیعی است. احتمال دارد به مدت 24 ساعت پس از جراحی، مقدار اندکی خون داخل بزاق دهان خود مشاهده کنید. اما اگر خونریزی شما شدید است و دهان شما پر از خون می شود، سعی کنید به مدت 30 دقیقه دندان های مقابل محل جراحی را روی گاز استریلی قرار دهید که روی آن گذاشته اید. اگر مشکل ادامه داشت فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

در صورتی که کاشت ایمپلنت داخل فک بالا انجام شده باشد، ممکن است چند روز پس از جراحی، مقداری خونریزی از بینی را تجربه کنید. در این صورت، نگران نشوید، این اتفاق کاملاً طبیعی است.

 

مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت های دندانی

مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت های دندانی

تورم

پس از جراحی ایمپلنت دندانی می توانید انتظار مقداری تورم را داشته باشید. توصیه می کنیم یک کیسه یخ روی گونه خود، در قسمت محل جراحی قرار دهید؛ این کار به کاهش تورم کمک می کند. در صورت امکان و نیاز، این کار را به مدت دو روز پس از جراحی ادامه دهید.

در صورت مشاهده کبودی و تورم، باید از هرگونه تحرک شدید به مدت چند روز خودداری کنید. خوابیدن در حالی که زیر سر مقداری بلندتر است (دو بالش زیر سر قرار دهید)، می تواند ایده خوبی باشد، این کار می تواند به کاهش تورم کمک کند.

 

مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت های دندانی

مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت های دندانی

رژیم غذایی

مطمئن شوید همه کارهای زیر را انجام می دهید:

  • مایعات زیاد بنوشید.
  • از خوردن و نوشیدن غذاها و مایعات داغ، تا زمان از بین رفتن اثر داروی بی حسی، خودداری کنید.
  • تا یک روز پس از جراحی غذای نرم بخورید.
  • از گرداندن مایعات اطراف منطقه ای که کاشت ایمپلنت داشته اید بپرهیزید.

بعلاوه، به محضی که احساس کردید به حالت عادی بازگشته اید، می توانید به رژیم غذایی سالم خود برگردید، مگر آنکه دندانپزشک دستورالعملی غیر از این به شما داده باشد.

درد

به محض از بین رفتن اثر داروی بی حسی باید داروی مسکن مصرف نمایید. داروهای مسکن OTC مانند ایبوپروفن آنقدر قوی هستند که به کاهش درد کمک کنند. به دستورالعمل روی جعبه قرص ها دقت کنید تا در دوز مصرفی آنها اشتباه نکنید. اگر درد شما شدید است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا داروی قویتری برای شما تجویز کند.

آنتی بیوتیک ها

اگر برای شما آنتی بیوتیک تجویز شده است، مطمئن شوید که آنها را طبق دستورالعمل دندانپزشک مصرف می کنید و دوره درمان آن را تکمیل نمایید.

بهداشت دهان

بهداشت خوب دهان و دندان ها برای موفقیت آمیز بودن هر جراحی دهانی ضروری است. به همین دلیل انجام کارهای زیر را توصیه می کنیم:

  • برای درست کردن محلول آب و نمک، یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را داخل دهان خود بچرخانید. این کار را پنج مرتبه در طول روز، مخصوصاً پس از وعده های غذایی انجام دهید. پس از فرایند جراحی، این کار را به مدت یک هفته انجام دهید. مراقب باشید آب داغ نباشد، زیرا این کار بیشتر از آنکه مفید باشد، آسیب رسان خواهد بود.
  • مثل همیشه مسواک بزنید (حتی شب پس از انجام جراحی)، تنها سعی کنید به مدت دو روز از تماس مسواک با محل اطراف جراحی خودداری کنید. وقتی احساس کردید محل جراحی برای مسواک زدن آماده است، این کار را به آرامی انجام دهید زیرا مقداری حساس تر خواهد بود.
  • تا مدتی از واتر جت یا مسواک برقی استفاده نکنید، دندان های خود را با استفاده از مسواک سنتی مسواک بزنید.
  • تلاش کنید ذرات غذا به محل جراحی نزدیک نشوند (سعی کنید در سمت مخالف محل جراحی غذا بجوید).
  • اگر سیگار می کشید، تا زمانی که زخم به طور کامل بهبود پیدا نکرده است از کشیدن سیگار خودداری کنید. کشیدن سیگار می تواند مانع روند بهبودی شود.
  • حداقل به مدت یک هفته سعی نکنید نزدیک محل جراحی را نخ دندان یا خلال دندان بکشید.
  • حداقل به مدت یک هفته پس از جراحی از مصرف الکل خودداری نمایید زیرا الکل می تواند مانع بهبود بافت های لثه شود.

ورزش کردن

طی دوره بهبودی پس از جراحی از انجام فعالیت های ورزشی خودداری نمایید. این نوع فعالیت ها می توانند موجب بروز دردهای ضربان دار و خونریزی شوند.

علاوه بر این، ممکن است دو روز اول نتوانید مثل همیشه غذا بخورید، که باعث خواهد شد بیش از حد معمول احساس ضعف داشته باشید. همیشه بهتر است قبل از ضربه زدن به لثه ها مقداری صبر کنید. این کار به بدن فرصت می دهد کاملاً بهبود پیدا کند.

پروتزهای مصنوعی

اگر از پروتزهای مصنوعی استفاده می کنید، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید چه زمانی می توانید مجدداً از آنها (شامل پروتزهای پارسیل) استفاده کنید. قبل از آنکه این کار کاملاً بی خطر باشد، از قرار دادن آنها روی محل جراحی خودداری کنید. پس از آن، زمانی که مجاز به استفاده از آنها هستید، با احتیاط آنها را استفاده نمایید. باید از وارد آوردن فشار غیر ضروری روی محل جراحی خودداری کنید، این کار می تواند به موفقیت ایمپلنت کمک کند.

مراجعه مجدد به دندانپزشک

پس از بهبود محل کاشت ایمپلنت های دندانی، توصیه می کنیم به طور منظم، حداقل هر سه ماه یک مرتبه، به دندانپزشک مراجعه کنید. این کار کمک می کند ایمپلنت در تمیزترین وضعیت خود باقی بماند و خطر بروز عفونت به کمترین میزان خود برسد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *